علت سیاه شدن دندان نوزاد و کودک چیست؟

سیاه شدن دندان نوزاد و کودک می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد، آگاه بودن در مورد چنین دلایلی می تواند از بروز سیاه شدن دندان کودک جلوگیری کرد. علت سیاه شدن دندان کودک می تواند منشا خارجی یا داخلی داشته باشد که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت.

علت سیاه شدن دندان کودک با منشاء خارجی:

از جمله مواردی با منشاء خارجی که می تواند باعث سیاه شدن دندان کودک گردد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مصرف برخی از غذاها و نوشیدنی های رنگی: مواد غذایی رنگی نظیر آبمیوه های قرمز، نوشابه و آبنبات و ... می تواند باعث ایجاد لکه های سیاه بر روی دندان های کودک دلبند شما گردد.
  • عدم رعایت بهداشت دهان و دندان: کودکان باید مسواک زدن صحیح را بیاموزند و از نخ دندان نیز برای دندان های ان ها استفاده کرد. عدم رعایت بهداشت می تواند باعث تغییر رنگ دندان های کودک گردد.
  • تاثیر برخی از داروها بر روی رنگ دندان:برخی از داروها منجر به تغییر رنگ دندان ها می گردند. از جمله آنتی بیوتیک تتراسایکلین یا داروی آهن و ... می تواند باعث بروز تغییر رنگ بر روی دندان های کودکان گردد.
  • فلوراید بیش از حد: در کودکان استفاده بیش از حد از فلوراید می تواند باعث ایجاد لکه های قهوه ای و سیاه بر روی دندان ها گردد.
سیاه شدن دندان کودک

علت سیاه شدن دندان کودک با منشاء داخلی:

از جمله موارد با منشاء داخلی که منجر به تغییر رنگ و سایه شدن دندان ها می گردد، می توان موارد زیر را نام برد:

  • پوسیده شدن دندان: در اصطلاح عوام، کرم خوردگی دندان، یکی از شایع ترین علل برای سیاه شدن دندان کودک است. اگر پوسیدگی ها طولانی گردند، باکتری های موجود در دهان مینای دندان را از بین برده و به این سبب دندان سیاه و کرم خورده می گردد.
  • آسیب زدن به دندان: در اثر ضربات به دندان، عاج دندان که زیر مینای است در معرض دید قرار می گیرد. اختلالات ژنتیکی: این اختلالات می تواند بر ساختار دندان تاثیر گذاشته و رنگ ان را تغیر رهد.
  • بیماری های خاص

اگر دندان کودک سیاه شد چه کنیم؟

اگر متوجه سیاه شدن دندان های کودک خود شدید، باید به دندانپزشک مراجعه نموده تا او علل سیاه شدن دندان شما را بیابد. سیاه شدن دندان می تواند به علل مختلفی باشد که یافتن علت اصلی می تواند از پیشرفت آن جلوگیری به عمل آورد.

انجام مراقبت های لازم از دندان های کودک برای حفظ سلامتی و رشد کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است که والدین در این امر نقش بسزایی دارند. رعایت بهداشت و مسواک زدن، رزیم غذایی مناسب و ... از جمله مواردی هستند که در حفظ سلامت دهان و دندان کودک تاثیر بسزایی دارند.

با انتخاب دندانپزشک کودکان با تجربه، سلامت دهان و دندان کودک دلبندتان را تضمین نمایید.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر را مطالعه کنید
ارتودنسی کودکان چگونه است؟

ارتودنسی کودکان چگونه است؟

ارتودنسی در عرصه دندانپزشکی برای بهبود، زیبا سازی و رفع هنجار‌های دندانی افراد به کار می‌رود. ارتودنسی کودکان نیز یکی از شاخه‌های این فرایند است. این موضوع به معنای منظم کردن دندان‌ها، تغییر موقعیت‌های غیر عادی فک و دندان بیماران است. درمان نام برده هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان انجام داده می‌شود.

راههای درمان پوسیدگی دندان کودکان و دندان شیری چیست؟

راههای درمان پوسیدگی دندان کودکان و دندان شیری چیست؟

پوسیدگی دندان کودکان یکی از مشکلات شایع دندانپزشکی است که می‌تواند بر سلامت و کیفیت زندگی کودکان تأثیر زیادی بگذارد. این مشکل، به خصوص در دندان‌های شیری که در کودکان بین سنین ۶ ماه تا ۱۲ سال جایگزین دندان‌های دائمی می‌شوند، بسیار مهم است.

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان در کودکان

مراقبت های بعد از عصب کشی دندان در کودکان

بسیاری از افراد تصور می‌کنند، دندان‌های شیری در کودکان فاقد عصب و ریشه هستند. اما، این باور اشتباه است؛ زیرا، ریشه و عصب دندان‌ها باعث می‌شوند تا دندان در فک و استخوان جای گیرد. از سوی دیگر، در برخی شرایط، به دلایل گوناگون ممکن است نیاز به عصب کشی دندان کودکان وجود داشته‌باشد. به همین دلیل، در ادامه مقاله به بررسی این فرایند و مراقبت‌های پس از آن خواهیم پرداخت.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.