ارتودنسی کودکان چگونه است؟

ارتودنسی در عرصه دندانپزشکی برای بهبود، زیبا سازی و رفع هنجار‌های دندانی افراد به کار می‌رود. ارتودنسی کودکان نیز یکی از شاخه‌های این فرایند است. این موضوع به معنای منظم کردن دندان‌ها، تغییر موقعیت‌های غیر عادی فک و دندان بیماران است. درمان نام برده هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان انجام داده می‌شود.

ارتودنسی کودکان به تمام اقداماتی که برای پیشگیری از بروز نامنظمی دندان‌ها و درمان به موقع این مشکلات در کودکی انجام شود، گفته می‌شود. ارتودنسی در دوره کودکی بیمار می‌تواند با توجه به شرایط او و همچنین وضعیت دهانی و دندانی کودک، به روش‌های متفاوتی انجام شود. به این ترتیب در صورتی که شرایط دندان‌های کودک فراهم باشد، می‌توان از روش‌های ارتودنسی نیمه ثابت و یا متحرک استفاده کرد.

در واقع از آن جهت که در دوران کودکی بیشتر دندان‌ها شیری هستند باید از ارتودنسی متحرک استفاده کرد. ولی به محض اینکه دندان‌های شیری بیفتند و دندان‌های دائمی بیشتری در دهان رویش پیدا کنند، می‌توان به سراغ ارتودنسی ثابت و یا نیمه ثابت رفت. هر یک از این ارتودنسی‌ها پروسه خاص خود را دارند.

چه کسی می‌تواند ارتودنسی کودکان را انجام دهد؟

در واقع متخصص ارتودنسی به دندانپزشکی گفته می‌شود که پس از اتمام دوره عمومی دندانپزشکی خود، مجددا به دانشگاه رفته و به مدت 3 الی 4 سال دیگر نیز درباره موقعیت دندان‌ها، فک‌ها، انواع ناهنجاری‌های دندانی، فکی و نحوه اصلاح آن‌ها آموزش تخصصی می بینند. به دندانپزشکی که این دوره‌های تخصصی را گذرانده باشد و موفق به اخذ مدارک مربوطه شود، ارتودنتیست گفته می‌شود.

در حقیقت این دندانپزشکان تمام مشکلات مرتبط با عدم هماهنگی میان دندان‌ها و فک‌ها در سنین مختلف را به خوبی شناسایی، بررسی و درمان می کنند. آنها بیماران را در هر رده سنی معاینه کرده و طرح درمان اختصاصی را برای هر بیمار جداگانه ایجاد می‌کنند. اما اگر متخصصان بیشتر پیرامون رفع نامنظمی‌های دندان در خردسالان کار کرده باشند، ممکن است به وسیله تجربه و مهارت خود در این عرصه، متخصص ارتودنسی کودکان نیز شناخته شوند. در واقع ما به طور مجزا متخصص فقط کودکان نداریم.

از کجا متوجه شویم که کودکان به ارتودنسی نیاز دارند؟

از آنجا که هرگونه ایجاد تغییر در موقعیت دندان‌ها و فک، به ارتودنسی ارتباط دارد، پس هرگونه مشکل در موقعیت دندان‌های کودک را، به عنوان یک نشانه از اینکه باید به دندانپزشک مراجعه کنید در نظر داشته باشید. مواردی وجود دارد که در صورت مشاهده آنها باید به متخصص مراجعه کرد تا مشکلات برطرف شود. این موارد به شرح زیر است.

  • دندان های دائمی فرزندتان دچار کجی است
  • یکی از فک‌های کودک دچار جلوزدگی است
  • بین دندان‌های بچه در جلو، حین بستن دهان، فاصله ای قابل مشاهده است
  • بین تمام دندان‌ها کودک فاصله مشهود است
  • ایکی از فک‌ها بیشتر به سمت راست و یا چپ متمایل است
  • دندان شیری زودتر یا حتی دیرتر از موعد بیفتد یا هنوز نیفتاده باشد
  • پس از 5 سالگی کودک هنوز انگشت خود را بمکد یا از شیشه شیر استفاده کند
  • کودک تنفس دهانی دارد در واقع به جای بینی از دهان نفس می‌کشد
  • حین خوردن غذا به جای اینکه کودک زبان را به سقف دهان نزدیک کند به دندان‌های جلو خود می‌زند
ارتودنسی کودکان چگونه است؟

حتما برای ارزیابی، بررسی و آغاز احتمالی درمان ارتودنسی کودکان، به متخصص ارتودنسی مراجعه‌ای داشته باشید. با مشاهده هر کدام از این موارد ذکر شده باید به متخصص مراجعه کرد، زیرا ممکن است با گذر زمان مشکلات بیشتری بروز کنند.

فواید و مزایای ارتودنسی کودکان چیست؟

ارتودنسی کودکان فواید و مزایای متعددی را به دنبال دارد. یکی از این موارد بهبود سلامت دهان و دندان کودکان است. در واقع ارتودنسی کودکان به خودی خود فواید بسیاری را برای سلامت دهان و دندان به همراه دارد. همین امر که با منظم کردن دندان‌ها به تسهیل حفظ بهداشت دهان و دندان کمک می‌شود، بزرگ‌ترین مزیت ممکن محسوب می‌شود. اگر دندان ها نامرتب باشند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و استفاده از خلال دندان برای کودک دشوار می‌شور. چه بسا به همین علت احتمال پوسیدگی دندان و مشکلات آتی دندانپزشکی در آن‌ها افزایش می‌یابد. مزایای دیگر ارتودنسی کودکان به شرح زیر است.

  • بهبود تکلم و توانایی جویدن
  • افزایش اعتماد به نفس
  • کاشه هزینه درمان

بهبود تکلم و توانایی جویدن

با ارتودنسی، بهبود گفتار و قدرت جویدن، برای کودکان مزیت محسوب می‌شود. زیرا اگر دندان‌ها در موقعیت مناسب خود نباشند تکلم فرد و حتی جویدن او به خوبی صورت نمی‌گیرد. همچنین عدم جویدن مناسب غذا به علت نامنظم بودن دندان می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی شود.

افزایش اعتماد به نفس

بهبود و اصلاح دندان‌ها می تواند لبخندی زیبا را به کودکان هدیه کند. نتیجه مطالعات نشان می‌دهد کودکانی که دچار نامنظمی دندان هستند اعتماد به نفس کمتری دارند. اغلب به دلیل این وضعیت کودک مورد تمسخر و اذیت دیگران قرار می‌گیرد. با انجام درمان ارتودنسی کودکان، می توان دندان‌های آنها را منظم کرد و اعتماد به نفس را به کودکان برگرداند.

کاهش هزینه درمان

به دلیل زمان بر بودن ارتودنسی در سنین بالا، تعداد جلسات مراجعه و سختی درمان بیشتر می شود. همه این موارد باعث افزایش هزینه‌ها خواهد شد. برای مثال اگر کودکی با هزینه 7 میلیون تومان در سن 10 سالگی درمان می شود، در سن 25 سالگی باید 2 برابر این هزینه را متحمل شود.

ارتودنسی کودکان چگونه است؟

مدت زمان اتمام درمان ارتودنسی کودکان چقدر است؟

در رابطه با مدت زمان ارتودنسی کودکان عوامل متعددی دخیل است. در حقیقت مدت زمان ارتودنسی کودک بستگی به شدت مشکل، نوع مشکل و وضعیت کلی کودک دارد. اگر لازم باشد که در فاز اول ارتودنسی از فضای نگهدارنده (به علت افتادن زودتر از حد دندان‌های شیری) یا وسیع کننده کام (به دلیل کوچکی فک) استفاده شود، ممکن است تا 8 ماه طول بکشد تا مشکل کاملا برطرف شود.

بهترین سن برای شروع ارتودنسی کودکان چه سنی است؟

اینکه بهترین زمان مراجعه اولیه به متخصص ارتودنسی چه زمانی است یک مسئله مهم است. اینکه شروع درمان چه زمان اتفاق بیفتد، موضوعی دیگر است. بر همین اساس رده سنی 6 تا 8 سالگی می تواند دوره مناسبی برای مراجعه به متخصص ارتودنسی و دندانپزشک باشد. در دوره همین سنین ممکن است در صورت نیاز باشد فاز اول درمان شروع شود.

در صورت شروع درمان در این سنین، به ندرت از بریس یا همان سیم کشی ارتودنسی استفاده می شود. در واقع بیشتر از فضا نگهدارها، وسیع کننده کام و لوازمی از قبیل استفاده می شود. بهترین سن آغاز برای شروع فاز دوم درمان نیز سنین 10 تا 15 سالگی کودکان است. در این دوره بیشتر دندان‌های دائمی در آمده‌اند و می‌توان بدون دغدغه درمان را شروع کرد. در این بازه سنی نیز از بریس ارتودنسی توسط متخصص استفاده می‌شود.

همچنین به تعویق انداختن معاینه ارتودنسی کودکان برای بعد از ریزش کامل دندان‌های شیری، کار را سخت می‌کند. این روند نشان دهنده تکامل رشد کودک است. همچنین به تعویق انداختن معاینه ارتودنسی، می‌تواند درمان برخی از این ناهنجاری‌ها را سخت‌تر کند. و نکته دیگر اینکه اصلاح موقعیت فک‌ها پس از سنین رشد، تقریبا در بیشتر موارد نیاز به جراحی‌های سنگین فک بیمار دارد.

کلام پایانی

ارتودنسی کودکان سبب رفع ناهنجاری‌ و نامرتبی دندان‌های آنها می‌شود. در واقع این درمان در دوران کودکی در حالی که رشد فک و صورت هنوز به صورت کامل انجام نشده، تاثیر بیشتری را به همراه دارد. روند درمان در کودکان کم هزینه‌تر و سریع‌تر انجام می‌شود. رفع ناهنجاری‌های دندانی در دوره کودکی از بروز آسیب‌های بیشتر در بزرگسالی نیز جلوگیری به عمل می‌آورد. با انجام ارتودنسی در کودک خود، می‌تواند اعتماد به نفس او را نیز بالا ببرید و لبخندی زیبا به او هدیه کنید.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر را مطالعه کنید
بهترین سن برای ارتودنسی کودکان چه زمانی است؟

بهترین سن برای ارتودنسی کودکان چه زمانی است؟

خدمات ارتودنسی کودکان از جمله خدمات پرطرفدار در زمینه دندانپزشکی محسوب می‌شود. در صورتی که فرزند شما با مشکلاتی مانند دندان‌های کج، فواصل بین دندان‌ها یا هر نوع ناهنجاری دیگر در دندان‌ها و فک مواجه باشد، احتمال نیاز به ارتودنسی وجود دارد. اما آیا این اقدامات در صورت داشتن دندان‌های شیری نیز ممکن است؟

ارتودنسی پیشگیری در کودکان چگونه است؟

ارتودنسی پیشگیری در کودکان چگونه است؟

داشتن لبخندی زیبا و دندان‌هایی مرتب، آرزوی هر کودکی و والدینی است. اما می‌دانید که می‌توان با برنامه‌ریزی دقیق و مراجعه به موقع به متخصص ارتودنسی، از بسیاری از مشکلات دندانی و فکی در آینده جلوگیری کرد؟ ارتودنسی پیشگیری، روشی نوین و موثر است که با تشخیص زودهنگام ناهنجاری‌های دندانی و فکی، امکان درمان بهینه و سریع را فراهم می‌کند. در این مقاله، به بررسی اهمیت ارتودنسی پیشگیری در کودکان، مزایای آن و چگونگی تشخیص و درمان به موقع مشکلات دندانی می‌پردازیم.

ارتودنسی متحرک کودکان چیست و چقدر هزینه دارد؟

ارتودنسی متحرک کودکان چیست و چقدر هزینه دارد؟

ارتودنسی متحرک کودکان یکی از روش‌های محبوب و موثر در اصلاح ناهنجاری‌های دندانی و فکی در سنین پایین است که با استفاده از دستگاه‌های قابل جابجایی، به بهبود وضعیت دندان‌ها و فک‌ها کمک می‌کند. این روش به دلیل قابلیت تنظیم و تطبیق با رشد کودک، از مزایای بسیاری برخوردار است و می‌تواند به جلوگیری از مشکلات جدی‌تر در آینده کمک کند.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.