خدمات ارتودنسی کودکان از جمله خدمات پرطرفدار در زمینه دندانپزشکی محسوب میشود. در صورتی که فرزند شما با مشکلاتی مانند دندانهای کج، فواصل بین دندانها یا هر نوع ناهنجاری دیگر در دندانها و فک مواجه باشد، احتمال نیاز به ارتودنسی وجود دارد. اما آیا این اقدامات در صورت داشتن دندانهای شیری نیز ممکن است؟
برای بررسی و درمان ناهنجاریهای دندانی فرزندان، حتما به دندانپزشک یا متخصص ارتودنسی مراجعه کنید. پس از معاینه و بررسی، پزشک متخصص میتواند تصمیمات لازم را در خصوص ارتودنسی برای فرزند شما اتخاذ کند. در ادامه با ما همراه باشید تا سن ارتودنسی کودکان و دیگر عوامل مربوطه را بررسی کنیم.
بعضی افراد فکر میکنند که ارتودنسی کودکان تنها برای زیبایی است و این رو این مسئله را جدی نمیگیرند. اما واقعیت این است که بسیاری از مشکلات دندانی میتواند باعث مشکلات در تنفس، جویدن غذا و گفتار شود. داشتن یک لبخند زیبا و تناسب دهان و صورت نیز اهمیت بالایی در انجام ارتودنسی برای کودکان دارد.
داشتن دندانهای صاف و منظم معمولا نشانهای از سلامت دهان و دندان کودک است. در واقع، ارتودنسی در مراقبتهای بهداشتی دهان و دندان کودکان نقش مهمی دارد. با داشتن دندانهای صاف و منظم ممکن است کمتر از بیماریهای دهانی مانند پوسیدگی و بیماریهای لثه رنج ببرند.
در ارتودنسی کودکان، متخصص ارتودنسی از ابزارهای مختلفی مانند سیمهای فلزی، براکتها، هدگیر، نوارهای لاستیکی، نگهدارندهها و پلاکهای شفاف استفاده میکند. انتخاب بهترین روش ارتودنسی برای کودک بستگی به نوع و شدت ناهنجاری دندانی دارد که دندانپزشک باید آن را بررسی کند و بر اساس آن اقدام مناسب را انجام دهد. در عین حال آگاهی از سن ارتودنسی کودکان نیز بسیار حائز اهمیت است.
ارتودنسی یکی از درمانهای متداول دندانپزشکی است که احتمال دارد کمتر از یک سال یا حتی بیش از دو سال طول بکشد. اهمیت شروع درمان در سن مناسب به دلیل وجود ناهنجاری های جاستخوانی در قسمت فک از توجه ویژهای برخوردار است. هر چه سن ارتودنسی کودکان کمتر باشد، مدت زمان درمان و هزینه کمتری صرف میشود.
به طور کلی، سن بلوغ به عنوان بهترین زمان برای ارتودنسی شناخته میشود؛ زیرا در این سن میتوان بهتر استخوانهای فک را هدایت کرد. اگرچه در دوران بعد از بلوغ نیز اجرای درمان ممکن است؛ اما احتمال دارد به دلیل تشکیل ساختار استخوانها مدت زمان بیشتری طول بکشد. به هر حال، بهترین زمان برای شروع درمان ارتودنسی به عوامل مختلفی بستگی دارد.
ارتودنسی معمولا در دوران نوجوانی یا اوایل سنین بلوغ پیشنهاد میشود. در این مرحله، دندانها قابل تغییر هستند و میتوانند به جایگاه مطلوب هدایت شوند. اما ارتودنسی در سنین بالاتر نیز ممکن است مناسب باشد، اگرچه ممکن است نیاز به روشهای درمانی متفاوت و طولانیتر باشد.
دندانها و فکها همچنان در حال رشد خواهند بود. این باعث میشود که جابجایی و تنظیم دندانها در این دوران بهراحتی انجام شود. آغاز مراحل درمانی ارتودنسی در این سنین به نتایج بهتری منتهی خواهد شد.
هر فرد ممکن است نیازهای درمانی مختلفی داشته باشد. بررسی و ارزیابی دقیق از سوی ارتودنتیست یا دندانپزشک در تشخیص زمان مناسب برای سیم کشی دندان لازم است.
با توجه به نظر انجمن AOS آمریکا، سن ۷ سالگی به عنوان سن ارتودنسی کودکان برای انجام معاینه اولیه ارتودنسی معرفی شده است. این سن مناسب بوده تا مشکلات احتمالی دهان و دندان شناسایی شوند و به این ترتیب اقدامات درمانی مناسب انجام شود. از طرفی، در این سن، رشد فک و دندانها در حال انجام است که این امر به ارتودنتیست یا دندانپزشک کمک میکند تا وضعیت دندانها و فکها را بهتر ارزیابی کند.
با انجام معاینه ارتودنسی در سن ۷ سالگی، آگاهی لازم کسب شده و از مشکلات جدی در آینده جلوگیری میشود. با توجه به اینکه رشد اولین دندان بزرگ آسیاب در این سن اتفاق میافتد، جایگاه دندانها و تاثیر آنها بر کیفیت جویدن غذا بسیار مهم است. بنابراین، انجام معاینه ارتودنسی در سن ۷ سالگی میتواند به شناسایی مشکلات و حل آنها در آینده کمک کند. از این رو سن ارتودنسی کودکان برای معاینات اولیه را هفت سالگی و بالاتر میدانند.
اگر ارتودنتیست در اولین ملاقات متوجه ناهنجاری فکی در مراجعه کننده شود، او ممکن است قبل از دوره بلوغ، درمان را شروع کند. ولی بر اساس نوع و شدت مشکل، نیاز به همکاری با جراح فک و صورت وجود دارد. برای درمان این نقص میتوان در دختران از ۸ سالگی و پسران از ۹ سالگی اقدام کرد.
اما با توجه به شرایط، متخصص ممکن است قبل از این سن ارتودنسی کودکان، درمان را برای پیشگیری شروع کند. اگر فرد به موقع به متخصص مراجعه نکند، خطر انجام جراحی فک وجود دارد. بدون شک، ارتودنسی به عنوان یک روش پیشگیری و درمان زودرس فواید بسیاری دارد. دندانپزشک کودکان ممکن است اولین نشانههای ناهنجاری دندانی را تشخیص دهد و مراجعه به ارتودنتیست را توصیه کند.
افرادی که فقط مشکلات دندانی دارند میتوانند در هر سنی برای ارتودنسی دندانهای خود اقدام کنند، به شرطی که مشکلاتی در لثه و استخوانهای فکشان وجود نداشته باشد. اما بهترین سن ارتودنسی کودکان معمولا از ۱۰ تا ۱۲ سالگی است. در این دوره، اکثر دندانهای آنها دائمی شدهاند (به جز دندانهای عقل و آسیای بزرگ). بنابراین، اقدام در این سن میتواند از ایجاد مشکلات در آینده جلوگیری کند.
اگر در سن مناسب برای ارتودنسی اقدام نشود، در دورههای بعدی و به خصوص پس از ۳۰ سالگی، باید با احتیاط بیشتری عمل کرد. در این سنین، تحلیل استخوان فک ممکن است موانعی برای اجرای ارتودنسی ایجاد کند.
افرادی که در سن مناسب اقدام به ارتودنسی میکنند، قطعا از مزایای بیشتری برخوردار خواهند بود. این اقدام میتواند برای آنها بهترین نتایج را به همراه داشته باشد. به عنوان مثال، دورهی درمان آسانتر و کوتاهتر، همینطور کاهش هزینهها و حفظ سلامتی دهان و دندانها میتواند از جمله مزایای انجام ارتودنسی در سن مناسب باشد. همچنین، افزایش اعتماد به نفس و زیبایی چهره نیز از دیگر مزایای این اقدام است.
مدت زمان درمان ارتودنسی در کودکان همانند بزرگسالان، به عوامل مختلفی وابسته است. عواملی همچون سن کودک، روش ارتودنسی، شدت و نوع مشکل دندان و فک، همه اینها تاثیرگذار در مدت زمان درمان هستند که ممکن است بین ۶ تا ۳۰ ماه طول بکشد. معمولا، مدت زمان درمان ارتودنسی در کودکان حدود ۲۰ تا ۲۴ ماه است. در برخی موارد، با یک روش ارتودنسی مشکل برطرف میشود، اما گاهی نیاز است دندانپزشک برای تکمیل درمان از روش دیگری نیز استفاده کند.
در این مقاله به بررسی سن ارتودنسی کودکان پرداختیم و سن مناسب ارتودنسی بر اساس هر یک از مشکلات ممکن را بررسی کردیم. انجام ارتودنسی در سن مناسب مزایای بسیاری برای شما داشته و علاوه بر هزینه و درد کمتر، زمان کمتری را نیز در پی خواهد داشت. برای دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید سوالات خود را از کارشناسان ما بپرسید.
ارتودنسی کودکان چگونه است؟
ارتودنسی در عرصه دندانپزشکی برای بهبود، زیبا سازی و رفع هنجارهای دندانی افراد به کار میرود. ارتودنسی کودکان نیز یکی از شاخههای این فرایند است. این موضوع به معنای منظم کردن دندانها، تغییر موقعیتهای غیر عادی فک و دندان بیماران است. درمان نام برده هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان انجام داده میشود.
ارتودنسی پیشگیری در کودکان چگونه است؟
داشتن لبخندی زیبا و دندانهایی مرتب، آرزوی هر کودکی و والدینی است. اما میدانید که میتوان با برنامهریزی دقیق و مراجعه به موقع به متخصص ارتودنسی، از بسیاری از مشکلات دندانی و فکی در آینده جلوگیری کرد؟ ارتودنسی پیشگیری، روشی نوین و موثر است که با تشخیص زودهنگام ناهنجاریهای دندانی و فکی، امکان درمان بهینه و سریع را فراهم میکند. در این مقاله، به بررسی اهمیت ارتودنسی پیشگیری در کودکان، مزایای آن و چگونگی تشخیص و درمان به موقع مشکلات دندانی میپردازیم.
ارتودنسی متحرک کودکان چیست و چقدر هزینه دارد؟
ارتودنسی متحرک کودکان یکی از روشهای محبوب و موثر در اصلاح ناهنجاریهای دندانی و فکی در سنین پایین است که با استفاده از دستگاههای قابل جابجایی، به بهبود وضعیت دندانها و فکها کمک میکند. این روش به دلیل قابلیت تنظیم و تطبیق با رشد کودک، از مزایای بسیاری برخوردار است و میتواند به جلوگیری از مشکلات جدیتر در آینده کمک کند.
سلام ممنون بابت مطلبتون که بهترین زمان برای ارتودنسی کودکان رو برامون شرح داد. سوالم اینه اگر برای ارتودنسی دیر اقدام بشه هم میششه این درمان را انجام داد؟
سلام. برای درمان ارتودنسی محدودیت زمانی وجود ندارد ولی درمان در سسن مناسب می تواند درمان موفق تری را به همراه داشته باشد.