روکش فلزی دندان کودکان چگونه است؟

یکی از دغدغه‌های والدین برای کودکان خود، جلوگیری از خرابی و آسیب به دندان‌های آن‌هاست. در حقیقت، این مسأله به دلایل مختلفی نظیر عدم بهداشت کافی به دلیل سن کم و... در کودکان بروز پیدا می‌کند.

به همین دلیل، افراد متخصص به منظور درمان این آسیب‌ها و خرابی‌های موجود در دندان، از راهکارهای مختلفی استفاده می‌کنند که یکی از آن‌ها، روکش دندان فلزی کودکان است. برای آشنایی بیشتر با این روش و نحوه انجام آن می‌توانید در ادامه مقاله با ما همراه باشید.

روکش فلزی و یا استیل دندان چیست؟

روکش‌های استیل در حقیقت نوعی روکش ضدزنگ هستند که از مواد فلزی ساخته شده‌اند. این روکش‌ها بر روی دندان‌هایی که دچار آسیب شده‌اند قرار می‌گیرند و اکثر موارد برای دندان‌های شیری کاربرد دارند. اما در برخی موارد ممکن است که از این نوع روکش‌ها، برای بزرگسالان نیز استفاده شود.

در واقع این روکش‌ها برای پوسیدگی‌های بسیار عمیق، مورد استفاده قرار می‌گیرند. روکش دندان فلزی کودکان، برای هر کودک به صورت اختصاصی ساخته می‌شود تا متناسب با فرم دندان وی باشد. این روش مانند هر روش درمانی دیگر، مزایا و معایب مختلفی را به همراه دارد.

ویژگی‌های روکش فلزی دندان کودکان

روکش فلزی دندان کودکان که نوعی روکش استیل ضد زنگ scc محسوب می‌شود، روش درمانی مفیدی برای نگهداری دندان شیری کودکان است. در واقع این روکش با محافظت از دندان شیری که دچار پوسیدگی شده‌است، خطر احتمالی از دست دادن دندان شیری را کاهش می‌دهد.

این فرایند سبب می‌شود تا در روند رویش دندان‌های دائمی اختلال ایجاد نشود و به دنبال آن کودک، نیازی به ارتودنسی و یا بریس نداشته‌باشد. روکش فلزی دندان کودکان، از جمله روش‌های درمانی غیر تهاجمی بشمار می‌رود. در این روش، دیگر نیازی به استفاده از بی‌حسی‌های موضعی از طریق تزریق نیست.

البته ممکن است که روکش‌های استیل، برای بزرگسالان نیز استفاده شود که در این صورت، روکش دائمی خواهد بود. در این فرایند، روکش باعث می‌شود تا مقاومت دندان‌ها افزایش یابد.

متریال روکش استیل کودکان

روکش‌های مورد استفاده برای کودکان دارای جنس‌های مختلفی هستند. به عنوان مثال این روکش‌ها می‌توانند از آلیاژ‌های پلاتین، طلا، کروم، پالادیوم و یا نیکل ساخته‌شوند. اما به طور کلی، روکش‌هایی که با فلز تهیه می‌شوند از مقاومت و استحکام بالایی در برابر خردشدگی، شکستگی و یا ساییدگی برخوردار هستند.

این نوع از روکش‌ها، به آسانی قابلیت برداشتن را دارند. همچنین، این روکش‌های فلزی تحمل بسیار زیادی در برابر فشار‌های ناشی از جویدن و یا گاز گرفتن از خود نشان می‌دهند.

کاربرد روکش فلزی دندان

روکش دندان فلزی کودکان، بیشتر برای درمان دندان‌های شیری اولیه در کودکان استفاده می‌شود. همچنین، ممکن است از روکش استیل برای دندان‌های آسیاب دائمی نیز استفاده شود.

روکش فلزی دندان کودکان چگونه است؟

از سوی دیگر، روکش‌های فلزی در درمان نقص‌های رشدی و یا ضایعات پوسیدگی وسیع که چندین لایه را درگیر کرده‌است، کاربرد دارند. در واقع، اگر حفره‌ای که در اثر پوسیدگی در دندان ایجاد می‌شود بسیار وسیع باشد، پر کردن آن مناسب نخواهد بود. زیرا، احتمال دارد که یکپارچی ساختاری دندان را ضعیف کند و موجب شود دندان از بین برود.

روکش فلزی دندان، مناسب چه کسانی است؟

همانطور که کمی پیشتر اشاره شد، روکش فلزی دندان کودکان، بیشتر برای دندان‌های شیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما برخی شرایط و عواملی که افراد را مستعد استفاده از این نوع روکش می‌کنند نیز به شرح زیر است:

  • افراد دارای لکه‌های دندانی
  • افراد دارای دندان‌های ناهماهنگ با نقایص جزئی
  • افراد دارای دندان و لثه‌های سالم
  • افراد دارای مینای دندان سالم
  • افراد فاقد دندان قروچه

روکش فلزی دندان، مناسب چه کسانی نیست؟

برخی عوامل و شرایط باعث می‌شوند تا افراد و کودکان نتوانند از روکش‌های فلزی استفاده نمایند که عبارت است از:

  • کودکان دارای دندان شیری که بیش از نیمی از ریشه دندان، دچار تحلیل شده‌باشد.
  • دندان‌های شیری که نزیک به لایه‌برداری هستند که معمولاً در ۶ تا ۱۲ ماهگی اتفاق می‌افتد.
  • افراد دارای دندان‌هایی با میزان تحریک‌پذیری شدید
  • افراد مبتلا به آلرژی و یا حساسیت به فلزاتی همچون نیکل

مزایا روکش استیل دندان

به طور کلی روکش فلزی دندان کودکان، مزایای فراوانی را به همراه دارد که برخی از آن‌ها، شامل موارد زیر می‌شود:

  • میزان دوام و ماندگاری بالا
  • پوشاندن حفره‌های دندانی
  • هزینه مناسب و مقرون به صرفه
  • کاهش نیاز به درمان مجدد
  • میزان حساسیت کم
  • نگهداری راحت و آسان
  • نحوه قرارگیری سریع
  • تقویت ریشه‌های دندانی پس از انجام جراحی
  • پوشش پیامد‌های ناشی از دندان قروچه

نحوه قرارگیری روکش فلزی دندان

قرارگیری روکش دندان فلزی کودکان، شامل مراحل مختلفی است که در ادامه به توضیح آن‌ها خواهیم پرداخت:

معاینه دندان

در این مرحله، فرد متخصص و یا دندان‌پزشک، دندانی را که نیاز به روکش استیل دارد، مورد بررسی و معاینه قرار می‌دهد. این بررسی ممکن است توسط اشعه ایکس صورت گیرد. همچنین، این احتمال وجود دارد که برای انجام معاینه دقیق‌تر، نیاز به تهیه قالبی از دندان فرد باشد.

قالب‌گیری

پس از انجام معاینه، دندان‌پزشک از دندان فرد قالبی را تهیه می‌کند. ایک قالب برای اینکه روکش دندان فلزی کودک به درستی در جای خود قرار گیرد و فرم دندان‌ها حفط شود، انجام می‌شود.

تاج موقتی

در مرحله بعد، دندان پزشک، تاج موقتی را برروی دندان کودک و یا فرد بالغ قرار می‌دهد تا از آن محافظت شود.

ساخت تاج

در این مرحله، قالبی که از دندان فرد تهیه شده‌است، برای ساخت تاج، ارسال می‌کنند. این فرایند ممکن است چندین هفته زمان ببرد.

نصب روکش دندان

در نهایت، هنگامی که روکش فلزی دندان آماده شد، شخص برای ویزیت دوم به دندان‌پزشک مراجعه می‌کند. دندان پزشک نیز روکش را روی دندان فرد نصب می‌کند.

اقدامات پس از قرارگیری روکش فلزی دندان

پس از قرارگیری روکش فلزی دندان کودکان، لازم است تا نکاتی رعایت شود. ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از انجام این فرایند، افراد باید از مصرف غذا‌های چسبناک و جویدنی و سایر اقداماتی که موجب بروز آسیب به روکش می‌شود، پرهیز نمایند. بنابراین، ضروری است افراد تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت پس از قرارگیری روکش، از غذا‌های نرم استفاده نمایند.

معایب استفاده از روکش فلزی دندان

یکی از مهم‌ترین معایبی که روکش‌های فلزی دارند، رنگ نامتناسب آن با دندان‌های فرد است. از این رو توصیه می‌شود تا از این روکش‌ها بیشتر برای دندان‌هایی استفاده شود که در انتهای دهان قراردارند.

همچنین به دلیل استفاده از آلیاز‌ها فلز‌های مختلف در این روکش‌ها، هزینه نسبتاً بالایی را به افراد تحمیل خواهد کرد.

از طرف دیگر، ممکن است که برخی از این روکش‌های فلزی از قبل ساخته شده‌باشند و این باعث می‌شود تا به طور دقیق روی دندان را نپوشاند. ممکن است، این عوامل سبب شود تا باکتری به داخل روکش نشت پیدا کند و باعث بروز التهاب و عفونت در افراد شود.

علاوه براین، برخی افراد به مواد فلزی بکار رفته در این روکش‌ها، حساسیت نشان می‌دهند. از این رو، استفاده از روکش دندان فلزی کودکان، برای برخی افراد دارای منع مصرف هستند.

هزینه روکش فلزی دندان

به منظور آگاهی از هزینه روکش دندان فلزی کودکان، لازم است تا این نکته را مدنظر داشته‌باشید که این فرایند بسته به ماده بکار رفته در روکش، ممکن است متغیر باشد. همچنین، عواملی همچون تبحر دندا‌پزشک و توجه به تمام شرایط نیز بر قیمت این روکش‌ها تأثیرگذار خواهند بود.

سخن پایانی

دکتر سعیده رحیمی، دندان‌پزشک متخصص در تهران، با بکارگیری روش‌هایی نوین در تلاش برای ارائه هرچه بهتر خدمات به مشتریان خود است. دکتر رحیمی، در زمینه روکش دندان فلزی کودکان از طریق تجربه چندین ساله خود، مهارت فراوانی برای انجام این فرایند بکار می‌گیرد. به منظور کسب آگاهی بیشتر از این روش و جزئیات مربوط به آن، می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر را مطالعه کنید
روکش زیرکونیا دندان شیری چیست؟

روکش زیرکونیا دندان شیری چیست؟

بیماری پوسیدگی دندان‌های شیری یکی از شایع‌ترین مشکلات در دوران کودکی است که دلایل مختلفی دارد. به این نکته باید توجه داشت که از هر ۵ کودک در دوران ۵ تا ۱۱ سالگی، یک کودک ممکن است دچار پوسیدگی دندانی شود. بنابراین، والدین باید هرچه سریع‌تر این مشکل را مدیریت کنند. درمان پوسیدگی دندانی بر عهده دندانپزشک کودکان است و او بر اساس شرایط و تجربه خود روش مناسب درمان را تعیین می‌کند.

هزینه عصب کشی و روکش دندان کودکان چقدر است؟

هزینه عصب کشی و روکش دندان کودکان چقدر است؟

عصب‌کشی و روکش دندان‌ها از جمله درمان‌های مهم در دندانپزشکی کودکان به شمار می‌روند که به حفظ و نگهداری دندان‌های آسیب‌دیده یا پوسیده کمک می‌کنند. دندان‌های کودکان به دلیل حساسیت و نازکی بیشتر به مراقبت ویژه نیاز دارند.

چگونه از روکش دندان کودکان مراقبت کنیم؟

چگونه از روکش دندان کودکان مراقبت کنیم؟

روکش دندان کودکان یک پوشش محافظ بوده که دندانپزشک ممکن است برای دندان‌های شیری آسیب‌دیده یا پوسیده پیشنهاد دهد. این روکش‌ها به حفظ عملکرد دندان‌های آسیب‌دیده کمک کرده و از افتادن زودرس آن‌ها جلوگیری می‌کنند. این می‌تواند بر هم‌ترازی دندان‌های دائمی تأثیر بگذارد. در ادامه این مقاله به بررسی دقیق‌تر این روکش، مزایا، انواع و نحوه مراقبت از آن می‌پردازیم.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.