مراقبت های بعد از عصب کشی دندان در کودکان

بسیاری از افراد تصور می‌کنند، دندان‌های شیری در کودکان فاقد عصب و ریشه هستند. اما، این باور اشتباه است؛ زیرا، ریشه و عصب دندان‌ها باعث می‌شوند تا دندان در فک و استخوان جای گیرد. از سوی دیگر، در برخی شرایط، به دلایل گوناگون ممکن است نیاز به عصب کشی دندان کودکان وجود داشته‌باشد. به همین دلیل، در ادامه مقاله به بررسی این فرایند و مراقبت‌های پس از آن خواهیم پرداخت.

عصب‌کشی دندان در کودکان

به طور کلی، در عصب‌کشی قسمتی از دندان به نام پالپ را برمی‌دارند. در حقیقت پالپ دندان، بافتی بوده که حاوی اعصاب و رگ‌های خونی است و از تاج دندان تا ریشه آن ادامه دارد. عصب کشی دندان کودکان، به دلایل مختلفی انجام می‌شود. به عنوان مثال در اثر عفونت دندان و یا ضربه ناشی از تصادفات، ممکن است نیاز به انجام این فرایند در کودک باشد. همچنین، بروز آبسه، پوسیدگی و یا ضربه نیز از جمله مواردی هستند که احتمال دارد، نیازمند عصب‌کشی باشد.

پس از انجام روند عصب‌کشی در کودکان، ممکن است درد و ناراحتی اندکی در آن‌ها بروز نماید. این فرایند کاملاً طبیعی است و با مصرف مسکن‌های تجویزی از سوی پزشک متخصص قابل درمان خواهد بود.

اما، در برخی شرایط کودکان دچار درد و تورم شدید، تب و یا چرک در لثه می‌شوند که ممکن است نشانگر عفونت در آن‌ها باشد. به همین دلیل، لازم است تا در چنین شرایطی فوراً به دندان‌پزشک متخصص مراجعه شود.

مراقبت‌های پس از عصب‌کشی در کودکان

عصب کشی دندان کودکان با بزرگسال، تفاوت دارد. در بزرگسالان، عصب‌کشی تاج و ریشه دندان به صورت دائمی انجام می‌شود. این در حالی است که در کودکان،به دلیل وجود دندان شیری و جوانه‌های دندان دائمی در زیر آن، در اکثر مواقع عصب‌کشی ریشه صورت نخواهد گرفت.

اما در شرایط استثنا، نیاز است تا این فرایند انجام شود. به عنوان مثال، هنگامی که عفونت شدید در ریشه دندان وجود داشته‌باشد. همچنین، ممکن است جوانه دندان دائمی در زیر دندان شیری مشاهده نشود. در این شرایط نیز، لازم است تا عصب‌کشی دندان در کودک صورت گیرد.

پس از انجام عصب کشی دندان کودکان، به طور معمول مراقبت‌های زیادی لازم نیست. اما برخی اقدامات لازم پس از عصب‌کشی در کودکان به شرح زیر است:

  • در صورتی که دندان عصب‌کشی شده دارای عفونت باشد، لازم است تا دارو‌های تجویزی توسط پزشک به صورت مرتب و در زمان مناسب استفاده شود.
  • بهداشت دهان به خصوص دندان عصب‌کشی، باید رعایت شود.
  • در فاصله زمانی که دندان عصب‌کشی می‌شود تا زمانی که تاج و ریشه دندان پر می‌شود، نیاز است تا دندان در حالت استراحت باشد و فشار بر آن وارد نشود. به همین دلیل، در این مدت، ضروری است تا از مصرف غذا‌های بسیار سرد و یا بسیار گرم خودداری شود و غذا‌های سفت نیز استفاده نشود. این اقدامات، باعث می‌شود تا دندان به صورت طبیعی شکل گیرد.
  مراقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان در کودکان

مراقبت‌های دهانی پس از عصب کشی دندان کودکان

پس از انجام فرایند عصب‌کشی کودکان، اقدامات دهانی نیز نیاز است تا انجام شود که مهم‌ترین آن‌ها عبارت است از:

  • لازم است تا دستورات دندان‌پزشک به صورت دقیق انجام شود.
  • پس از انجام عصب‌کشی، کودک می‌تواند مانند قبل به مسواک زدن خود ادامه دهد. البته، پس از این فرایند، رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین دلیل، توصیه می‌شود تا کودک به مدت 4 بار در روز و تحت نظارت والدین، از مسواک استفاده نماید.
  • برای مصرف موادغذایی و مایعات پس از انجام فرایند عصب‌کشی، لازم است تا با دندان‌پزشک متخصص کودک، مشورت نمایید.
  • در نهایت، نیاز است تا مراقب سلامت دندان‌های کودک خود باشید.

اهمیت انجام مراقبت پس از عصب کشی دندان کودکان

انجام مراقبت پس از عصب کشی دندان کودکان، لازم و ضروری است. در حقیقت، انجام کار‌های ساده اما ضروری، باعث جلوگیری از بروز بسیاری از حوادث و خطرات احتمالی خواهد شود. پزشکان نیز معتقد هستند که دندان دچار آسیب پس از درمان نیازمند مراقبت است و در غیر اینصورت احتمال بروز عفونت و سایر مشکلات وجود دارد.

از سوی دیگر، دندان کودکان حساس‌تر است و در صورت عدم مراقبت، احتمال آسیب به فک و لثه وجود دارد و ممکن است احساس درد و التهاب لثه را در کودکان تشدید کند. به همین دلیل، انجام اقدامات مراقبتی پس از این فرایند برای کودکان از ضرورت بالایی برخوردار است.

اقدامات قبل از عصب‌کشی کودکان

در صورتی که دندان کودک شما نیازمند عصب‌کشی باشد، لازم است تا کار‌هایی را قبل از اجرا این فرایند انجام دهید. به عنوان مثال، نباید در مورد روند درمان و دلایل انجام آن با کودک خود صحبت کنید.

به عبارتی، نباید کودک را توجیه نمایید که چرا باید عصب‌کشی دندان را انجام دهد. این کار تنها موجب می‌شود تا کودک احساس ترس بیشتری کرده و از مراجعه به دندان‌پزشک اجتناب نماید. توضحیات در مورد درمان را بر عهده دندان‌پزشک و تیم متبحر آن بگذارید.

  مراقبت‌های بعد از عصب‌کشی دندان در کودکان

براساس سن کودک و مشکل موجود در دندان او، ممکن است به منظور بررسی بیشتر نیاز به انجام تصویربردای رادیوگرافی باشید. این تصاویر، اطلاعات دقیقی در زمینه میزان عفونت، اندازه و شکل ریشه دندان در اختیار دندان‌پزشک قرار خواهند داد.

اطلاع از نکات زیر نیز به منظور جلوگیری از نگرانی و یا حوادث احتمالی، از اهمیت بالایی برخوردار است:

  • در برخی موارد، برای جلوگیری از بروز درد، ممکن است از بی‌حسی موضعی استفاده شود.
  • احتمال دارد، قبل و یا بعد از عصب کشی دندان کودکان، آنتی‌بیوتیک تجویز شود. این کار، معمولاً برای جلوگیری از بروز عفونت ناشی از باکتری انجام می‌شود.
  • هرگز نباید به صورت خودسرانه از آنتی‌بوتیک استفاده شود.
  • اگر کودک شما به دارو خاص و یا آنتی بیوتیک حساسیت دارد، لازم است تا این مطلب را به دندان‌پزشک اطلاع دهید.

مراحل عصب کشی دندان کودکان

عصب‌کشی دندان در کودکان دارای مراحل مختلفی است:

  • در ابتدا، با استفاده از وسیله‌ای وارد ریشه دندان کودک می‌شوند.
  • در مرحله بعد، پالپ دندان که دچار آسیب شده‌است را خارج و پاکسازی می‌کنند.
  • سپس ریشه دندان، با استفاده از مایع مخصوصی پاکسازی و تمیز می‌شود.
  • در نهایت دندان کودک به صورت موقت و یا دائمی پر می‌شود که ممکن است در این فرایند از روکش و یا دارو‌های ترمیمی استفاده شود.

سخن پایانی

کودکان برای تغذیه مناسب و تکمیل روند رشد خود نیازمند دندان‌های سالم و کامل هستند. به همین دلیل، اگر کودکی دچار نقص در دندان‌ها شود، باید سریعاً به دندان‌پزشک متخصص مراجعه نماید.

دکتر سعیده رحیمی، یکی از متخصصان زبده در حوزه دندانپزشکی کودکان است.‌ ایشان با سابقه چندین ساله خود و استفاده از بروزترین ابزار، اقداماتی همچون عصب کشی دندان کودکان، ترمیم دندان و... را به بهترین نحو انجام می‌دهند. علاوه براین، محیط شاد و آرامش بخش موجود در مطب دکتر رحیمی، باعث می‌شود تا کودکان با خیالی آسوده، اقدامات مراقبتی و درمانی را دریافت نمایند.

مقالات مرتبط
مطالب بیشتر را مطالعه کنید
ارتودنسی کودکان چگونه است؟

ارتودنسی کودکان چگونه است؟

ارتودنسی در عرصه دندانپزشکی برای بهبود، زیبا سازی و رفع هنجار‌های دندانی افراد به کار می‌رود. ارتودنسی کودکان نیز یکی از شاخه‌های این فرایند است. این موضوع به معنای منظم کردن دندان‌ها، تغییر موقعیت‌های غیر عادی فک و دندان بیماران است. درمان نام برده هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان انجام داده می‌شود.

بهترین دکتر دندانپزشک اطفال تهران کیست؟

بهترین دکتر دندانپزشک اطفال تهران کیست؟

بهداشت و سلامت دهان و دندان از جوانب مهمی است که در کشور ما به آن توجه کمتری شده و در نتیجه باعث بروز مشکلات جدی مرتبط با دهان و دندان در سنین بالاتر شده است. مراقبت از دندان و بهداشت دهان باید از سنین کودکی آغاز شود. اما نگرانی و ترس کودکان از دیدار دندانپزشک، باعث شده که والدین به دنبال بهترین دکتر دندانپزشک اطفال باشند. در این مقاله قصد داریم تا بهترین پزشک در این زمینه را به شما معرفی کرده و بررسی کنیم که چه خدماتی را ارائه می‌دهد.

راههای درمان پوسیدگی دندان کودکان و دندان شیری چیست؟

راههای درمان پوسیدگی دندان کودکان و دندان شیری چیست؟

پوسیدگی دندان کودکان یکی از مشکلات شایع دندانپزشکی است که می‌تواند بر سلامت و کیفیت زندگی کودکان تأثیر زیادی بگذارد. این مشکل، به خصوص در دندان‌های شیری که در کودکان بین سنین ۶ ماه تا ۱۲ سال جایگزین دندان‌های دائمی می‌شوند، بسیار مهم است.

ثبت نظرات
نظرتون رو اینجا وارد کنید ...
نظر شما با موفقیت ثبت شد.
Hurray! Your have successfully entered the captcha.